Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoforsbor frikänns för mopedstöld

Ett tidningsbud i Hofors attackerades mitt i natten och bestals på sin flakmoped. En 18-åring och en 20-åring som misstänktes för brottet frikändes på torsdagen. DNA på en fimp räckte inte som bevis.

Annons

När tidningsbudet kom ut från en port i Hofors vid 03-tiden en morgon i januari kom en kille fram och tog ett hårt grepp om hans hals och drog ned honom från mopeden. Stående på knä fick han ett slag i ansiktet. Sedan försvann killarna med mopeden.

DNA överensstämde

När polisen hittade mopeden något senare fanns en färsk cigarettfimp med DNA från 18-åringen och 20-åringen. De togs in till förhör men nekade och sa att de bara suttit hemma hela kvällen och tittat på video. Det senare var en lögn, visade det sig senare, eftersom det finns vittnen som har sett dem på en fest.

Ungdomstjänst och böter

Men tingsrätten kommer fram till att bevisen mot dem om mopedstölden inte räcker. Däremot döms 18-åringen till ungdomstjänst för bland annat ett försök till bilstöld. 20-åringen får dagsböter för bland annat narkotika- och dopningsbrott. Gunnar Eriksson

Mer läsning

Annons