Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoforsbor tar strid för sin lekplats

/
  • Rör inte vår lekplats. De boende på Bergsgatan och Bryggaregatan i Hofors har lämnat in en protestlista till kommunen där de kräver att de gamla lekplatserna ska få vara kvar även om kommunen beslutar att bygga två nya.

Vi vill att vår lekpark ska vara kvar. De som bor på Bergsgatan och Bryggaregatan i Hofors är oroliga över att gamla lekplatser ska få ge vika när två nya ska byggas.

Annons

Nu har de lämnat in en protestlista där de kräver att kommunen ska tänka om.

– Det är väl bra att man vill satsa pengar på två nya stora lekplatser, men ta inte bort de gamla för det, säger Susanne Sjölander, initiativtagaren till protestlistan.

Ska lekplatserna i kommunen vara eller icke vara kvar? Den frågan håller Hofors kommun just nu på att utreda. Klart är att kommunen har planer på att bygga två helt nya lekplatser, en i Hofors och en i Torsåker. Tanken är att dessa ska vara färdiga 2012, och för det kommer kommunen att lägga cirka 3,1 miljoner kronor på.

Runt 40 lekplatser

Men i dag finns det redan ett 40-tal gamla lekplatser runt om i kommunen. Vad som kommer att hända med dem när kommunen bygger två nya är ännu inte klart. Men troligt är att alla inte kommer att kunna vara kvar när det satsas pengar på två nya. Ett scenario som oroar de boende på Bergsgatan och Bryggaregatan i Hofors.

– Vi har fått höra att man tänker lägga ner alla lekparker för att satsa på de här två nya. Det känns inte bra, vi vill ha kvar vår lekpark, säger Susanne Sjölander.

Har utsikt

Från sitt vardagsrumsfönster har hon utsikt över den lekpark som utnyttjas av barnen på Bergsgatan och Bryggaregatan. Tanken på att den skulle försvinna fick henne att reagera och skriva en protestlista. Totalt har 54 personer skrivit på protestlistan om att de inte tolererar att kommunen tar bort lekparken om det skulle bli aktuellt.

– Jag förstår inte varför man inte skulle kunna ha både och, två stora och flera små, säger Sophie Ihrén, som skrivit på protestlistan.

Inte alls klart

Kommunens ekonomichef Christer Ekendahl är en av dem som utreder frågan om vad som ska hända med de gamla lekplatserna när de nya kommer till.

– Man kan inte dra någon slutsats i dag att vi kommer riva alla gamla lekplatser, det är inte alls klart. Det är ju det vi ska utreda, säger han.

Utredningen väntas bli klar under våren och efter det kommer en dialog föras med medborgarna. Fram till dess kommer kommunen fortsätta att underhålla de lekplatser som finns i dag.

Mer läsning

Annons