Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoforsborna om riks 80-genomfarten

Snyggare belysning, enhetlig skyltning och lättillgängliga toaletter och matställen. Det är några av de synpunkter som Hoforsborna har om hur nya riks 80 genomfarten kan göras mer attraktiv. Att det är viktigt att fånga upp förbipasserande är alla ense om.

Annons

I ett stort, delvis EU-subventionerat projekt ser Hofors kommun tillsammans med vägverket över riks 80 genomfarten. Den ska snyggas upp och inbjuda trafikanterna att stanna, det är synpunkter som de flesta Hoforsbor som varit med och tyckt till delar. Hur det ska gå till tror sig många ortsbor veta.

– Vi har fått in otroligt mycket bra och kreativa synpunkter, säger kommunens planarkitekt Viveka Sohlén som nu sammanställt åsikterna som kommit upp.

Några återkommande förslag är bättre och snyggare belysning och enhetlig skyltning. Fräscha, lättillgängliga matställen ska också finnas utmed vägen och toaletter och en snygg rastplats med lekmöjligheter för barn.

Profilera Hofors! tycker någon, medan en annan framhåller vikten av en översiktlig presentation om vilket utbud som finns i centrum redan i infartsrondellen.

Flera tycker att det måste ställas högre krav på fastighetsägarna längs med riks 80. Det ska vara rent och snyggt och ingen sly.

Dialogen med medborgarna har delats upp i olika delar. Trafiksäkerhet är en av dem och där är det många som tar upp vikten av bra övergångar för gående och cyklister, antingen genom en tunnel eller bro.

Hela rapporten kommer inom kort att finnas på kommunens hemsida, www.hofors.se.

Mer läsning

Annons