Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoforsborna vill ha fler bostäder och mer kultur enligt SCB-undersökning

/
  • Hoforsborna vill att kommunen hellre prioriterar äldreomsorgen än stödet till utsatta personer, enligt en undersökning från SCB.

Enligt en undersökning som Statistiska Centralbyrån (SCB) har gjort så avråder nästan en tredjedel av Hoforsborna andra att flytta till staden. Hoforsborna vill dessutom att kommunen prioriterar bostäder och fritidsmöjligheter högre.

Annons

Det är den årliga medborgarundersökningen som SCB har publicerat. Undersökningen genomfördes under hösten 201, och det är 266 personer i åldrarna 18 - 84 år bosatta i Hofors kommun som har svarat på enkäten.

Enligt undersökningen tycker Hoforsborna att kommunen inte ska lägga så mycket energi på utbildnings- och arbetsmöjligheterna, utan i stället prioritera tryggheten i kommunen. Även bostäder och fritidsmöjligheter är något man vill att kommunen ska prioritera högre, bland annat möjligheterna till gång- och cykelvägar.

De som har svarat i enkäten tycker dessutom att stödet för utsatta personer bör prioriteras lägre av kommunen, men att äldreomsorgen och kulturen bör prioriteras mer.

Nästan 30 procent av de som deltog i undersökningen skulle starkt rekommendera andra att flytta till Hofors, samtidigt som nästan en lika stor del skulle avråda från det.

Mer läsning

Annons