Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoforskvinna skyller också på Borlängebon

/
  • BESKYDDANDE. Advokat Sam Heino lägger en beskyddande hand på sin klient, den barnporrmisstänkta Hoforskvinnan, på väg in till rättegången i Falun på onsdagen.

Hon blev av med jobbet. Vännerna försvann över en natt. Hon går knappt ut längre. Hoforskvinnan var uppgiven när hon på onsdagen förhördes om sina kontakter med Borlängebon som är huvudperson i barnporrhärvan. I hennes dator fanns det åtta barnporrbilder, varav ett par bedöms som grovt hänsynslösa.

Annons

Kvinnan sitter först spänt framåtböjd med händerna framför munnen. Huvan hon hade över huvudet när hon gick in i rättssalen förblir halvt uppdragen de första minuterna.

Även hon förklarar att hon inte alls är intresserad av barnporr. I likhet med de andra 23 åtalade kvinnorna lägger hon skulden på Borlängebon. Det var han som ledde in chatsamtalen på sexfantasier som gled över till barnsexfantasier och som sedan ledde till att de tog emot bilder från honom. Ibland grova bilder.

– Jag visste först ingenting om vad han skulle skicka för bilder när han frågade. Jag trodde att det skulle handla om cruisingen i Rättvik, eller nåt sånt, försökte hon med i början av förhöret.

Förstod inte att det var porr

När åklagaren Niclas Eltenius pressar henne blir svaren ibland ett otydligt mummel. Hon fattade inte att det var barnporr hon såg på bilderna. Den första var typ överkroppen på en mamma med ett barn, förklarar hon.

– Jag föreställde mig att barnporr är samlagsbilder, säger hon.

Åklagaren konfronterar henne med avsnitt ur de sparade chattloggarna där hon tydligt hänger med i Borlängebons barnsexfantasier. Hon skriver att hon tycker att bilderna är eggande och tackar ja till fler.

Hur kan det komma sig om du inte är intresserad av barnporr? undrar åklagaren.

– Jaa, jag har nog skrivit så bara för att vara med på noterna, suckar kvinnan.

Slipper fängelse

Hon nekar till att ha haft något uppsåt att förvara barnporr i sin dator. Hon förstod inte att bilderna tankades ner när han skickade dem på MSN.

Hoforskvinnan är en av ett fåtal av de 23 åtalade som åklagaren anser ha begått brott på fängelsenivå. Ett par av barnbilderna hon tog emot var ”grovt hänsynslösa”, vilket brukar betyda att det finns inslag av våld eller tvång. Kvinnan har dessutom svarat med att skicka egna privata nakenbilder på barn till Borlängebon, som rikspolisens experter också har bedömt som barnpornografiska.

Men åklagaren kommer inte att begära fängelse för Hoforskvinnan. Hon har inte begått sådana brott tidigare, och återfallsrisken bedöms som låg. Om hon döms väntar antagligen en villkorlig dom med böter, eller samhällstjänst.

Mer läsning

Annons