Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoforsskolor får bidrag till jämställdhetsjobb

Haga- och Petreskolan får pengar av skolverket för att arbeta med jämställdhet. Exakt hur pengarna ska användas är fortfarande oklart men bidraget är välkommet.
– Vi vet att vi har haft problem och nu ska vi göra det bästa av det här, säger rektor Lise-Lotte Staaf.

Annons

 

Pengarna från Skolverket ska gå till projekt som gör pojkar och flickor mer jämställda i skolan. Hoforsskolorna hör till de skolor som fick absolut störst del av potten.
Skolorna har tidigare bland annat fått kritik av Skolinspektionen för att så många elever lämnar skolan utan fullständiga betyg. Nu ser Lise-Lotte Staaf en chans att förbättra det.
– Det handlar både om hur vi jobbar med värdegrundfrågor och om betygen. Vi måste göra något och nu har vi det tillfället.Skolans rektorer Staaf och Anders Bjerned ska nu sätta sig tillsammans med skolpsykologen Börje Bertilsson och utforma projektet som pengarna ska gå till.
– Jag har så mycket idéer och tankar kring vad jag vill göra. Kanske se till att en lärare får mindre undervisningstid och kan ta hand om projektet. Men exakt vad vi ska göra vet vi inte än.Drygt 100 skolor i landet får dela på närmare 17 miljoner kronor från Skolverket, till projekt som ska göra flickor och pojkar mer jämställda. Projekten går bland annat ut på att lyfta pojkarnas skolresultat och att minska stressen bland flickorna. Den största delen av potten – 1,7 miljoner kronor – gick till Uppsala kommun men Hofors hörde också till de kommuner som fick mest.
– Det känns jättekul, det kom som en överraskning, säger Staaf.

Mer läsning

Annons