Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoforstjejer ställer till med fest

/
  • Tjejerna ska arrangera disko och konsert på Folkets hus i Hofors.

Dans, lekar, maskerad – och godisregn. Folkets hus i Hofors förvandlas till danslokal när tre tjejer i nian anordnar disko och konsert.

Annons

Tjejerna har planerat i flera veckor – och i kväll smäller det. Då arrangerar de sitt första egna disko på Folkets hus.

– Det känns ganska nervöst, det är ju rätt stort, säger Emma Qvist.

Hon och kompisarna Linda Lundberg och Isabelle Lindholm Årman har alltid gillat att dansa och har tränat tillsammans i ungefär tre år. Alla tre går i nian på Petreskolan i Hofors och inspirationen kommer framför allt från den Sydkoreanska musikstilen K-pop.

Men för ett tag sedan skulle dansintresset ta nya höjder.

Gänget har sedan starten tränat hos Entré ungdom – och när tjejerna kom på att de ville hålla i egna dansklasser nappade aktivitetshuset på idén med en gång.

Dansträffarna ledde så småningom till att personalen frågade om tjejerna vill vara med och arrangera ett disko i februari – och det ville de så klart.

– Efter det frågade Jonas Skoglund och Ritva Snellman om vi ville ha ett eget disko – eftersom de tyckte att vi hade gjort ett bra jobb, säger Emma.

Sagt och gjort – förberedelserna drog i gång och det bestämdes att man skulle ha två diskon på en dag, uppdelat på elever i låg- och mellanstadiet. Senare på kvällen rundar gänget av med fest och konsert med Sara Kreft för ungdomar i högstadiet och gymnasiet.

– Vi letade efter en artist och då kom Christopher Andersson Bång som jobbar här på att han kunde få kontakt med Sara Kreft. Och det var ju bra – vi behövde en artist och hon är ju bra, säger Emma.

Det första diskot för de mindre barnen börjar klockan 15 på eftermiddagen och den avslutande festen och konserten rundas av vid 23. För den som vill är det frivillig maskerad – men man måste inte klä ut sig. Och inträdet är gratis.

Leader i Gästrikebygden, Entré ungdom och Folket hus i Hofors har stöttat tjejerna med att anordna evenemanget.

Mer läsning

Annons