Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur ska eleverna bli bättre?

/
  • NEDLÄGGNING. I våras gick de sista eleverna ut från Hagaskolan (bilden). Moderaterna är oroliga över att 30 procent av Petreskolans elever behöver särskilt stöd och anser att elevernas svårigheter måste sökas i lägre åldrar.

Vad gör majoriteten för att förbättra resultaten i Hofors skolor? Den frågan debatterades på måndagens fullmäktige.

Annons

Det var moderatpolitikern Petra Ramstad som i en interpellation till barn- och utbildningsnämndens ordförande Linda-Marie Anttila (S) ville ha svar på vad som görs för att långsiktigt förbättra resultaten i skolan.

Moderaterna är oroliga över att 30 procent av Petreskolans elever behöver särskilt stöd och anser att elevernas svårigheter måste sökas i lägre åldrar.

– Men det känns som att jag har fått skolans mål till svar, de togs fram 2009 och nu är det 2011, sa Petra Ramstad.

– Målet i skolan är att höja måluppfyllelsen och det du har fått är en checklista med saker som det jobbas med. Men jag hoppas att du skriver en motion så att vi kan vända och vrida på den här frågan i barn- och utbildningsnämnden i stället, där vi båda sitter med. Där finns det också tjänstemän som vi kan ta hjälp av som har mer kunskaper, sa Linda-Marie Anttila.

En viktig förbättringsåtgärd som tas upp av Linda-Marie Anttila är högre lärartäthet i lågstadiet, det är precis vad folkpartisten Bojan Petrovic ställt en motion om – en motion han fick avslag på med hänvisning till kommunens dåliga ekonomi.

Mer läsning

Annons