Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresgästföreningen emot en utförsäljning av Hoforshus

Hyresgästföreningen vill stoppa alla eventuella planer på utförsäljning av Hoforshus.
– Det är risk att en privat ägare bara vill tjäna pengar och därför höjer hyrorna, därför vill vi ha kvar allmännyttan, säger föreningens ordförande i Hofors, Reima Wårvik.

Annons

De politiska diskussionerna om att sälja ut delar av Hoforshus bostadsbestånd alternativt att utreda en försäljning av hela bostadsbolaget oroar hyresgästföreningen. På föreningens årsmöte i tisdags tog medlemmarna därför beslut om att protestera mot en utförsäljning.

– Vi ska samla in namnlistor och i slutet av april träffar vi politikerna på ett möte. Ännu finns inga konkreta planer på en försäljning, men vi vill agera innan det ens hinner bli en plan, säger Reima Wårvik.

Det var Alliansen för Hofors som i slutet av förra året föreslog en utförsäljning av drygt en tredjedel av Hoforshus bostadsbestånd som ett alternativ till att behöva riva hus. Kommunfullmäktige har avslagit motionen, men det finns fortfarande en oro hos hyresgästföreningen att frågan ska väckas igen. Därför vill de nu göra det tydligt att hyresgästerna vill ha allmännyttan kvar.

Mer läsning

Annons