Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I år får Gestrike 4 Wheelers vara med på Bessemerfesten

/
  • LADDAR UPP. Kenth Kihlberg, ordförande i Gestrike 4 Wheelers har fått ett efterlängtat besked från länsstyrelsen. Klubben får köra sin safari på den stora träffen under helgens Bessemerfest.

Gestrike 4 Wheelers fick avslag för sin fyrhjulingssafari under Bessemerfesten förra året, men nu blir den av.
– Det är jättekul, vi ska köra en lättare safari på grusvägar runt om i Hofors, säger Kenth Kihlberg som är ordförande i klubben.

Annons

Det är Hoforsbacken som fyrhjulingsklubben kommer att ha som camp under årets Bessemerfest som nu intar Hofors.

– Vi kommer att fixa lekar och hinderbanor och både crossbanan och enduron kommer att användas. Vi ska bland annat ha tidtagna race. Allt för att folk ska få leva ut barnasinnet, säger Kenth Kilhberg.

Det kommer också att bjudas på sedvanlig lerinpackning i träsket vid industriområdet i Böle.

– Vi kör i lera och djupt vatten med snorkel. De ska se väldigt vidriga ut när de kommer upp, säger Kent Kihlberg.

På lördagen blir det även lertävling mellan jeepar och fyrhjulingar som ska utmana varandra i träsket.

Det är fjärde året som Gestrike 4 Wheelers är med på Bessemerfesten och det är därmed en av Sveriges äldsta och största träffar för fyrhjulingar. Men själva safarin har inte alltid varit ett välkommet inslag, förra året fick klubben som sagt avslag från länsstyrelsen. Förbudet berodde på oron för att runhällar skulle förstöras. Beskedet kom så sent att rutten inte hann läggas om.

– Det var olyckligt, annars hade vi kunnat ha ett annat upplägg. Självklart ska vi undvika att förstöra naturen, vi håller oss borta från myrar och andra känsliga områden. Vi håller oss också i en homogen grupp när vi åker. Och sedan är det faktiskt så att min maskin förstör mindre än din fot när jag åker. Men gasar du och spinner, då blir det sår, säger Kenth Kihlberg.

Mer läsning

Annons