Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrottsinspiration på schemat för barnen

/
  • Hampus Lindberg, John Sunnebrandt och Viktor Sohlborg tog fram tävlingsinstinkten när de sprang 60 meter på Stålringens idrottsplats på torsdagen. Friidrott var en av totalt elva sporter som Hoforseleverna i årskurs tre till sex fick pröva på under gårdagens stora inspirationsdag.
  • Jennie Börjesson Eriksson som går i femman på Solberga skola i Torsåker fick prova på kanotpaddling under gårdagens idrottsdag. Eleverna fick sammanlagt prova på elva olika idrotter som Hofors föreningar introducerade.

På torsdagen anordnades en inspirationsdag för elever i årskurs tre till sex. Barnen fick prova på de olika idrotter som går att utöva i Hofors. Linnea Olofsson paddlade kanot i Hoforshallen.

– Det var kul, säger hon samtidigt som hon stiger upp från simbassängen.

Annons

Det är Gästriklands idrottsförbund som tillsammans med idrottsföreningarna på orten arrangerar Hofors lyftet. Under en skoldag fick eleverna välja mellan elva olika idrotter som de olika föreningarna introducerade.

– Hofors har ett rikt föreningsliv, det här är en fantastisk möjlighet för föreningar att visa upp sig och en möjlighet för barnen att hitta sin idrott, säger Henrik Persson som jobbar som idrottskonsulent på Gästriklands idrottsförbund och var samordnare för dagen.

För Julia Boije, Jennie Börjesson Eriksson och Linnea Olofsson stod bland annat kanotpaddling inne i Hoforshallens simbassäng på schemat. De går alla i femman på Solberga skola i Torsåker.

– Det är första gången jag paddlar i en sådan här liten, jag har bara paddlat stor kanot, den här är lite vingligare, säger Linnea Olofsson.

Kanot är ett exempel på en idrott som barnen inte kommer i kontakt med på idrottslektionerna i skolan.

Linnea och de andra tjejerna kan mycket väl tänka sig att paddla kanot eller börja utöva någon annan idrott på fritiden. De hann under förmiddagen även med att prova på både fotboll och friidrott. Stålringens friidrottsbana var mest uppskattad.

– Höjdhopp var roligast, säger Julia Boije.

– Jag tycker 60 meter, säger Jennie Börjesson Eriksson.

Även killgänget, John Sunnebrandt, Viktor Sohlborg och Hampus Lindberg från klass fyra i Solberga skola satsade på sprintdistansen 60 meter.

– Det skulle vara roligt att träna friidrott, men jag går redan på fotboll och hockey, säger John.

Att sporta tycker de är roligt eftersom man får tävla och jobba för att bli bättre och utvecklas. Totalt sett deltog över 400 barn från alla Hofors skolor i de olika aktiviteterna. Dagen var en del av Hofors lyftet som syftar att få unga att utöva idrott. Satsningen har gjorts möjlig genom det nationella projektet idrottslyftet med samma syfte.

Mer läsning

Annons