Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga fler svar om inköp av bioutrustning

Det omstridda och överklagade inköpet av bioutrustning debatterades på fullmäktige i Hofors i går.
Folkets hus som bedriver kommersiell bio hyr utrustningen av kommunen för 1 000 kronor om året.

Annons

Ziita Eriksson (M), Hans Backman (FP) och Pär Åslund Folkhemmet, (FHT) hade ställt frågor till kommunalrådet Marie-Louise Dangardt om bioutrustningen som kommunen utan delegation eller politiskt beslut köpt till Folkets hus. Men ingen av dem var nöjda med de skriftliga svar som kommunalrådet gav.

– Hyran på 1 000 kronor om året innebär en återbetalningstid på 230 år, det låter för mig enormt ogynnsamt. Det är jättebra att någon driver biograf i Hofors, men vi kanske kunde ha bjudit in en bättre aktör och slippa det här dåliga hyresavtalet. Det hade vi dessutom sparat skattepengar på, sade Hans Backman (FP).

– Jag håller med om att det är viktigt att det finns en biograf i Hofors, inte minst för barn och unga. Men jag undrar varför det inte har tagits något beslut. Ni hänvisar till ett inriktningsbeslut vid fullmäktige i juni 2008, där ingår upprustning av centrum och att Folkets hus ska vara en levande del av centrum. Jag vill ha ett svar av kommunalrådet på varför inköpet av bioutrustning inte togs upp i kommunstyrelsen, sade Ziita Eriksson (M).

Men någon ytterligare förklaring kom inte vid gårdagens kommunfullmäktige.

– Jag vill hänvisa till att beslut från länsstyrelsen kom i dag och överklagan av inköpet avslås. I övrigt har jag inga kommentarer, sade Marie-Louise Dan-gardt (S).

Gällande hyran hänvisade hon till kommunchefen som undertecknat avtalet.

– Det har jag ingenting med att göra och tycker heller ingenting om.

Kent Olsson, Folkhemmet, fick avsluta diskussionerna:

– Jag håller med om att det är bra med en biograf, men varför mörkar ni köpet? Var för Guds skull ärliga!

Mer läsning

Annons