Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga pengar till ungdomsidrotten

Möjligt eller inte att stötta en enskild förening? Fullmäktiges mening är att det inte går att ge HAIF nolltaxa utan att ge alla andra föreningar samma villkor.

Annons

– Vi måste på något sätt ställa upp och visa att vi är en idrottskommun, sa Folkhemmets Bror Sundin från talarstolen på måndagens fullmäktige.

Partiet har i en motion föreslagit att idrottsklubben Hofors AIF ska få nolltaxa. Klubben har som Arbetarbladet tidigare har berättat om ekonomiska bekymmer, vilket har resulterat i en skuld till kommunen. Men det är inget som klubben är ensam om. Flera föreningar har problem.

– Vi i folkpartiet skulle gärna ha tagit den här motionen, men fullmäktige kan inte göra det eftersom den riktar sig mot en förening. Jag tycker visserligen att det skulle vara lovvärt att ge all barn- och ungdomsverksamhet nolltaxa, sa Hans Backman (FP).

Torbjörn Jansson (S), ordförande för fritids- och kulturutskottet höll med, men påpekar att ekonomin inte finns.

– Vi har väldigt många föreningar som har egna anläggningar och det skulle då behöva gälla även dem, men då börjar vi också tala om en rejäl summa pengar. Vad vi kan göra på sikt är att höja aktivitetsbidraget.

Mer läsning

Annons