Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingela mättar Hoforsborna

/
  • VÅGADE. Ingela Sigvardssons bästa tips för den som funderar på att starta eget är att våga. Här är hon på sushirestaurangen Daikichi, som hon drivit i snart ett år.
  • KROGDROTTNING. Ett år efter att hennes första restaurang öppnade driver nu Ingela Sigvardsson tre restauranger och en cateringfirma.

Ingela Sigvardsson fick en idé om att öppna en sushirestaurang i Hofors. Därefter rullade det bara på. Mindre än ett år senare driver hon tre restauranger och en cateringfirma.

Annons

– Det har blivit lite mer än planerat, skrattar Ingela Sigvardsson.

Hon återhämtar sig just nu från lunchrushen på Golfrestaurangen där 250 hungriga spelare har mättats innan nästa runda.

”Inte så mycket ledigt”

Under den pågående golfveckan befinner hon sig främst här på Golfrestaurangen. Annars försöker hon vara så mycket som möjligt på alla restauranger.

– Ja, det blir ju inte så mycket ledigt. Det är inget vanligt Svensson-liv, men det är fantastiskt.

Det har gått mindre än ett år sedan hon öppnade sushirestaurangen Daikichi i centrala Hofors.

– Jag åt sushi första gången 1984. Då fanns det två sushirestauranger i Stockholm. I dag finns det över fyrahundra, så jag tänkte att åtminstone en borde ju funka i Hofors, säger Ingela Sigvardsson.

Efter öppnandet av Daikichi flöt det på. Hon öppnade en cateringfirma, eftersom hon tyckte att det fanns brist på det i området. Sedan fick hon chansen att driva Wirenska gården och så till slut Golfrestaurangen.

– Jag tycker att det är väldigt kul att skapa arbetstillfällen, särskilt inom restaurangbranschen. Det blir en unik kontakt mellan de som arbetar och de som besöker restaurangerna.

I branschen sedan 1984

Ingela Sigvardsson har drivit restaurang förut, men inte i den här skalan.

Hon började arbeta inom restaurangbranschen 1984. 13 år senare startade hon eget och tog över driften av Golfrestaurangen, samma ställe som hon driver i dag.

– Jag var inte ett dugg förberedd på att starta eget! Men alternativet var att bli arbetslös.

2005 hade hon tröttnat på att ha företag och ville arbeta med annat. Hon arbetade ett tag inom handel, men kunde inte riktigt hålla sig borta från restaurangbranschen. Så efter fem år gick hon tillbaka till egenföretagandet.

Uppmaning: våga

Hon har fått förfrågningar om att driva fler ställen i trakten, men ingenting är färdigt ännu.

– Det vore kul, men samtidigt vill man att det ska kännas hanterbart. Jag vill gärna vara med på alla ställen.

För den som är sugen på att själv starta eget har Ingela Sigvardsson bara ett tips:

– Våga! Det är bättre att ångra det man gjort än det man inte gjort!

Mer läsning

Annons