Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen gratisbuss för äldre

Det blir inga gratis bussresor för pensionärer i Hofors. Kommunfullmäktige röstade i går ner motionen från Miljöpartiet med hänvisning till det ekonomiska läget.

Annons

Miljöpartiets Gunlög Nordström vill att bussresorna mellan Hofors och Torsåker mitt på dagen ska vara avgiftsbefriade för pensionärer.

Många bussar går ändå tomma och det skulle kunna underlätta för pensionärer med små ekonomiska resurser att hälsa på vänner, menar hon.

Men till svar under gårdagens fullmäktigemöte fick hon att kommunen inte har råd att ordna det.

Folkhemmets Pär Åslund tyckte dock att Hofors skulle fråga X-trafik om inte de bara kunde låta pensionärerna få fria resor ändå – något de andra tyckte var orealistiskt.

– Vill vi i vår kommun att vissa ska åka få åka gratis, måste vi också betala för det, förklarade Ziita Eriksson från Moderaterna.

– Du vill bara plocka billiga poäng på att vi avslår detta, sa Xamuel Halfvars från Vänsterpartiet.

Fullmäktige klubbade sedan igenom att barnfamiljer i framtiden ska få vara med och tycka till om lekplatserna i kommunen. Detta efter en motion från Xamuel Halfvars.

Mycket diskussion blev det kring en fråga från folkpartisten Bojan Petrovic och Pär Åslund om hur kommunen kunde säga nej till att låta en lärare vidareutbilda sig till matematiklektor.

De lät sig inte nöjas av svaret att man i det kärva ekonomiska läget måste prioritera. Till slut tröttnade socialdemokraten Daniel Johansson på dem.

– Fram med skattkistan själva då, uppmanade han.

Mer läsning

Annons