Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen tvingas sluta mot sin vilja på Ovako

/
  • I höstas slutade 27 personer på Ovako i Hofors. Nu slutar ytterligare cirka 25 personer. Strax före jul slutade också uppåt 20 visstidsanställda.

I slutet av oktober varslades 50 personer om uppsägning vid Ovako i Hofors. Nu är det klart att ingen behöver sluta mot sin vilja.
– Det blir en liten övertalighet som ändå ska kunna lösas under närmaste tiden, säger Timo Viiperi, ordförande i If Metalls järnbruksklubb.

Annons

Klicka här för att följa med i diskussionen på Arbetarbladets Facebook-sida

***

När man närmare synat hur många befattningar det handlade om så lämnade företaget riktade erbjudanden till 31 personer. De skulle få sluta med avgångsvederlag.

Nio av dem tackade nej.

I det läget framkom det att flera personer som inte fått erbjudandet gärna slutade om de fick avgångsvederlag. En del hörde av sig direkt till företaget, andra pratade med fackliga företrädare.

Några dagar före jul avslutades förhandlingarna mellan företaget och facket.

Ytterligare en handfull erbjöds avgångsvederlag och ingen blev uppsagd mot sin vilja. En förutsättning var att den som slutar inte behöver ersättas.

Erbjudandet innebär att man får upp till en årslön, inklusive uppsägningstiden.

Neddragningarna innebär att skiftlagen bantas. Från 1 december gick man över från fyr- till treskift i stålverk och valsverk. I samma veva fick uppåt 20 visstidsanställda lämna bruket.

Tidigare under hösten infördes treskift i rörtillverkningen. Då varslades 35 personer och i slutändan fick 27 personer sluta med olika typer av frivilliga lösningar.

Läs också: Så många fick sluta på Ovako i höstas.

Ovakos ledning motiverar neddragningarna med låg efterfrågan och överkapacitet. Följden väntas bli att kostnaderna sänks och effektiviteten ökar.

Läs också: Ovakos vd om nedskärningarna.

Läs också: Pressmeddelandet när varslet kom.

Mer läsning

Annons