Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen vill ha "vargen" Oden

/

Hunden Oden som många Hoforsbor trodde var en varg har inte fått något nytt hem ännu. I fyra veckor sågs "vargen" springa lös i centrala Hofors.

Annons

När "vargen" Oden gick herrelös i Hofors uppstod rabalder. Folk trodde att de såg en varg när det i egentligen var en förvildad hund som letade efter mat.
Hunden Oden, som är en blandras mellan laika, jämthund och stövare har nu vilat och ätit upp sig. Men något nytt hem har den omskrivna hunden ännu inte fått.
– Han behöver en ägare som är lugn och som kan ge honom trygghet och ömhet, säger Birgit Grönberg, vars make fångade in Oden.


De vill ogärna att en oseriös person tar över hunden och är angelägna om att det ska stämma mellan Oden och en ny ägare.
– Vi vill se hur en eventuell ägare och Oden går i hop innan vi släpper honom och då får de träffas lite grand i början, säger hon.
De har frågat några personer, men de vill inte ta över Oden. Djurens Vänner har inte heller hittat ett lämpligt hem åt honom.


Birgit Grönberg och maken Göran Larsson har inte möjlighet att bli Odens nya ägare. De har redan fyra hundar och hemma hos dottern Maria Grönberg, den person som för tillfället tar hand om Oden, finns redan tre hundar.
– Den person som tar över honom bör vara en person är hemma mycket och ska helst bo på landet, säger Birgit Grönberg.
– Han är inte tränad för jakt, men det är inte omöjligt att han kan lära sig jaga.


När Oden föddes för knappt två år sedan var det ingen som ville ha honom. Uppfödaren skulle avliva Oden när den förre ägaren tog sin an honom.
– Han tog bra hand om Oden, men hunden är skygg och blir lätt orolig. Men att han är skygg kan bero på att han var på språng i fyra veckor, säger Birgit Grönberg.

 

Om du vill ta hand om Oden går det bra att ringa Birgit Grönberg på tel. nr. 073-212 75 67, efter klockan 18.00.

Mer läsning

Annons