Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget hopp för 50-talshuset

Rivningshotet mot 50-talshuset på Hantverkargatan kvarstår.

Politikerna i nämnden vill visserligen ha mer betänketid, men majoriteten är enig om att ge rivningslov trots tjänstemännens avrådan.

Annons

För några veckor sedan skrev Arbetarbladet om Hantverkargatan 11 som riskerar att rivas. Hoforshus ser ingen ekonomi i att rusta huset.

Men antikvarier vid länsmuseet, länsstyrelsen och kommunens byggkontor ser det som direkt olämpligt att jämna fastigheten med marken.

Hantverkargatan 11 har ett högt konstnärligt värde och det bidrar till en levande stadsbild i centrala Hofors.

Politikerna i miljö- och byggnadsnämnden har valt att skjuta upp beslutet till i december för att få mer betänketid. Men majoriteten med socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet är redan överens. De vill ge rivningslov mot tjänstemännens avrådan.

– Vi vet att det finns önskemål om att huset ska bevaras, men skulle kosta 22 miljoner kronor att renovera, vilket medför saftiga hyror och då tror vi att det blir svårt att hyra ut, säger miljö- och byggnadsnämndens ordförande, Sylvia Abrahamsson (S).

En försäljning tror hon inte heller på.

– Skulle det finnas intresse för huset så skulle det väl vara möjligt, men som jag har fått höra var den som gick ut i tidningen inte intresserad av just det här huset, säger Abrahamsson.

Mer läsning

Annons