Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Itell vägrar betala

/
  • OBETALD HYRA. Itell i Hofors har inte betalt hyran för sina lokaler på Skolgatan sedan i november. Anledningen som företaget uppger är att det finns brister i lokalerna.

Itell har inte betalat hyran för sina lokaler sedan i november förra året.
Anledningen är att de anser att det finns brister i lokalen.
Företaget har nu en sammanlagd hyresskuld till Hoforshus på över 700 000 kronor.

Annons

Telecom företaget Itell som bland annat sköter kommunens telefonväxel hyr lokaler av Hoforshus på Skolgatan. De senaste fem månaderna har företaget dock inte betalt hyran. Skulden till Hoforshus som har skickat inkassokrav på fakturorna är nu över 700 000 kronor.

– Det finns en brist i lokalen som de hävdar. Därför vill de betala en reducerad hyra, men det är vi inte överens om, säger Hoforshus vd, Christer Ekendahl.

Företaget bestrider fakturorna och inkassokraven och hänvisar till diskussioner som har förts mellan företaget och Hoforshus i oktober förra året.

– Vi för en diskussion med Itell och jag hoppas på att det ska lösa sig de närmaste veckorna, säger Christer Ekendahl.

Itell kräver att de obetalda hyrorna ska krediteras dem eftersom de tycker de har betalat för hög hyra ända sedan de flyttade in i lokalerna i mars 2007.

– Lokalen har inte varit i funktionsdugligt skick enligt det avtal som vi har skrivit, säger Itells vd, Roger Gudmundsäter.

Det är ett system för luftkonditionering som enligt företaget inte har installerats.

– Efter 21 månader har det äntligen kommit till stånd med att ställa i ordning det här. Först när det är klart kommer vi att börja betala full hyra igen, säger Roger Gudmundsäter.

Mer läsning

Annons