Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klara från Hofors kan vinna modepris i Göteborg

Modedesignern Klara Hobbs från Hofors är en av 40 utvalda som får visa sina kläder på mässan Fresh Fish i Göteborg. Hon har också chansen att få sälja sin kollektion i modekedjan MQ:s butiker.
– Just nu är jag så stressad att jag inte hinner tänka på hur det kommer att bli. Men jag är skitglad, säger hon.

Annons

Klara Hobbs, 21 år, från Hofors har bråda dagar. För en månad sedan fick hon veta att hon som en av 40 oetablerade designers har fått chansen att delta och tävla i modemässan Fresh Fish.

– Vinner man så får man producera en liten kollektion hos MQ. Dessutom är ju mässan en möjlighet att få visa upp sig och vad man kan, berättar Klara.

På fredag öppnar mässan och hittills har Klara hunnit färdigställa tretton plagg till sin kollektion och hon hoppas hinna med några fler innan det är dags. Sin design har hon svårt att beskriva för någon som inte sett kläderna.

– Men man kan väl säga att det är klassisk svensk design, fast med en twist. Jag lyssnar mycket på musik och hittar inspiration i det.

Klara avslutade sin utbildning på Textil Mode Form Design i Sandviken i våras och flyttade sedan till Göteborg där hon nu går på Folkuniversitetets Art College med inriktning på mode och design. När mässan är avslutad börjar hon jobba med sin ansökan till Borås textilhögskola.

– Design är mitt absolut största intresse. Jag vill inte omskapa modevärlden eller något sådant, jag tycker bara att det är så jäkla roligt att sy kläder och sedan se andra använda dem.

Mer läsning

Annons