Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunanställda erbjuds gå i förtid

Hofors kommun måste minska sin personal. För att slippa uppsägningar har nu ett förslag om att låta anställda gå ned i tid eller sluta i förtid tagits fram.

Annons

Personer som säger upp sig frivilligt kan få sex månadslöner med sig. Hofors kommun har en hög medelålder på sina anställda. Ett av förslagen är därför att erbjuda personer som fyllt 61 år och varit anställda i minst tio år avtalspension. Kommunen betalar då pensionen fram till 65 års ålder. Det blir en besparing eftersom både pensionen och skatten på den är lägre än lönen och arbetsgivaravgiften.

Äldre anställda ska enligt förslaget även kunna gå ned i arbetstid och delvis kompenseras för det med ett lönetillägg. För medarbetare som är för unga för avtalspension ska det bli möjligt med ett avgångsvederlag på sex månadslöner om de säger upp sig frivilligt.

Syftet med erbjudandena är att undvika uppsägningar. Men i slutändan kan det ändå komma att krävas att anställda får gå eller omplaceras, varnar personalchefen Ulf Back som tagit fram förslaget.

Vid samtliga erbjudanden gäller att chefen och den anställde är överens om åtgärden. Den ska även lösa ett övertalighetsproblem eller öppna för nedskärningsmöjligheter.

Beslut om personalåtgärderna fattas av kommunfullmäktige på måndag.

Mer läsning

Annons