Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen fattar beslut om att sälja mark till Burger King

/
  • Illustrationskarta över hur tomten kan komma att se ut när Burger King-restaurangen byggts.

På måndag är det upp till Hofors kommunfullmäktige att besluta om kommunen vill sälja av mark till Burger King eller ej. Om försäljningen klubbas igenom är målet att ha en restaurang på plats lagom till julfirandet.

Annons

Från början var planen att öppna en Burger King-restaurang i slutet av 2013. Men affären har dragit ut på tiden. Nästan två år har gått sedan kommunen skrev ett avtal med hamburgerkedjan.

– Det är inte ovanligt att nyetableringar drar ut på tiden, men det vore väldigt skönt om bygget kommer i gång snart, säger Ulf Strömstedt, kommunchef i Hofors.

Planen är fortfarande att bygga en restaurang på 350 kvadratmeter på tomten vid östra infarten, på samma sida som gamla Hagaskolan, mitt emot Lidl och gatuköket Rondellen. Men innan det blir tal om byggstart återstår ett beslut om att sälja marken där restaurangen ska ligga.

– Målsättningen är att restaurangen blir klar till årsskiftet och helst strax innan. Det skulle bli en fin julklapp till Hofors, säger Ulf Strömstedt.

Vad skulle kunna sätta käppar i hjulet för en invigning lagom till jul i år?

– Tomtköparen var väldigt på hugget när vi träffade dem senast så det kan nog gå ganska snabbt. Allt är förberett för att politikerna ska ta beslut om försäljning och efter det återstår lite lantmäteriarbete innan restaurangen kan börja byggas.

Om alla planer går i lås kan ungefär 30–40 personer anställas i restaurangen och runt 150 sittande gäster ska rymmas i lokalerna.

Mer läsning

Annons