Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkurs bakom förseningen av Burger King i Hofors

/
  • Hoforspolitikerna har sagt ja till att sälja tomten vid E16 och Hagaskolan i februari – men än har kontraktet inte skrivits under.

Byggstarten för Burger King i Hofors har skjutits upp, mer än en gång.
Sedan tomtförsäljningen godkändes har en konkurs satt käppar i hjulen.

Annons

Inte mycket har hänt med tomten vid Hagaskolan sedan Hofors politiker godkände att den får säljas för att bygga en Burger King-restaurang.

Läs mer: Kommunen fattar beslut om att sälja mark till Burger King

Restaurangen kunde bli en fin julklapp till Hoforsborna sa kommunchef Ulf Strömstedt efter kommunfullmäktige i februari.

Det tror han inte längre.

– När jag sa det var allt mer eller mindre klart. Sen kom konkursen och då rasade allting, säger han.

Det var företaget som skulle bygga och äga restaurangen, Nimag Projekt i Gävle, som gick i konkurs. Ett nytt byggföretag ordnades snabbt. Men de avtal mellan byggföretaget och det företag som skulle hyra och driva restaurangen behövde omförhandlas – något som bidragit till förseningen.

Läs mer: Byggföretag i Gävle konkurs

– För oss är det rätt enkelt, sen vem det blir som driver restaurangen är en fråga för Burger King. Vi kommer att ha ett möte i november för att förhoppningsvis hitta en lösning, säger Entré Hofors vd Kjell Johansson, som håller i projektet.

På mötet deltar kommunen, byggföretag och det eller de företag som kan vara aktuella för att få till stånd byggnationen av restaurangen.

Trakad AB, som från början var de som skulle driva restaurangen, kommer att vara med på mötet. Företagets vd Johan Wennberg är förtegen om datum för byggstart.

– Vi har en bra dialog med kommunen, är hans enda kommentar.

Kommunens krav har skärpts i det köpekontrakt som godkändes av fullmäktige i februari.

En restaurang ska vara uppförd senast ett år efter genomförd fastighetsbildning, annars måste CT Development betala 300 000 kronor till kommunen. I det ursprungliga kontraktet, från 2013, var kravet att det skulle vara klart inom två år.

Läs mer: Burger King kommer till Hofors

Samtidigt har köpesumman sänkts från 800 000 kronor till 600 000.

Kontraktet kan ändras fram till att parterna skrivit under.

– Det finns inget som talar emot att det blir en restaurang. Nu ligger bollen hos Burger King. Det är bättre att vi har en stadig uppgörelse än att det går fort, säger Kjell Johansson.

Mer läsning

Annons