Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kupan öppnar i Hofors

/
  • VÄLKOMNAR ALLA. Inger Holgersson, ordförande för Röda korset, Birgitta Jonsson och Margaretha Johnson välkomnar alla Hoforsbor till nya mötesplatsen Kupan från första juni.

Röda korset öppnar en secondhand-butik i Hofors.
– Det har varit på tal att öppna länge, men först nu har vi en engagerad styrelse med flera nyblivna pensionärer som kan jobba med det, säger ordföranden, Inger Holgersson.

Annons

1 juni slås dörrarna upp för den nya mötesplatsen som ligger i gamla familjehälsans lokaler på Hantverkargatan.

– Vi har haft kontraktet sedan 1 april och sedan dess har vi jobbat på heltid med att göra i ordning. Vi har redan ett 15-tal personer som har donerat saker, framför allt kläder. Nu ser vi till att allt är rent, helt och struket, säger Inger Holgersson.

Röda korset i Hofors har haft ambitionen att öppna en Kupan på orten länge, men hittills har det inte funnits tillräckligt med ideellt intresse.

– Vi hade turen att välja en ny styrelse där fyra personer är nyblivna pensionärer. Jag själv har nyligen slutat som IT-chef på Ovako. Det har alltid varit min dröm att jobba med människor och kunna jobba ideellt, säger Inger Holgersson.

Utöver att det går att köpa begagnade saker på Kupan fungerar det också som en mötesplats.

– På vissa orter kommer elever dit och kan få läxhjälp och det ska alltid finnas utrymme för samtal i vår kafédel.

De pengar som samlas in går i första hand till lokala biståndsprojekt.

– Vi samlar just nu ihop till en resa som vänföreningen ska arrangera och vi ska hålla i en utbildning i första hjälpen på kollot i Edsken i sommar.

Mer läsning

Annons