Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnan försökte stoppa sin pojkvän

/
  • Försökte stoppa misshandeln. Den 20-åriga kvinnan försökte flera gånger få sin pojkvän att sluta misshandla. ”När han hoppade på Tommys huvud fick jag en chock,” berättade hon i rätten. ”Det var hemskt, jag ville bara därifrån”, sade hon gråtande som svar på en av advokat Lars Häggströms frågor till henne.

Den mordåtalade kvinnan försökte flera gånger få pojkvännen att sluta slå. Det hade gått överstyr.

– Jag var rädd och ville bara därifrån, berättade hon för rätten

Annons

Kvinnan vidhöll under förhöret med henne att anledningen till att de sökte upp hennes förra lärare var för att han hade tafsat på henne på pizzerian på kvällen och sagt att hon var en fin flicka. Hon följde med sin pojkvän till lägenheten för att tala om att läraren hade gjort fel. Hon sparkade också den liggande Tommy Johansson två gånger inne i lägenheten.

”Det gick för långt”

Men efter det började hon tycka att det gick för långt och sade flera gånger ”nu räcker det”. I rätten föll hon i gråt flera när hon skulle berätta vad som hände på natten.

”Nej, jag ska slå sönder han”, hörs pojkvännen säga på en bandinspelning från hans egen mobil. Då hade kvinnan strax innan återigen bett honom sluta.

Rädd när kniven kom fram

Det var när 20-åringen tog fram en kniv som han använde mot underlivet som hon blev ordentligt rädd och till slut stoppade misshandeln.

På frågan varför hon inte gick därifrån svarade hon att hon var rädd för sin pojkvän och sedan tänkte hon att han skulle kunna göra värre saker om hon inte var med.

– När jag såg honom hoppa på huvudet fick jag en chock.

Tog amfetamin dagen efter

När hon dagen efter fick reda på att hennes gamla lärare hade dött av våldet gjorde hon som så många gånger tidigare den senaste tiden: tog amfetamin för att glömma.

Mer läsning

Annons