Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkan säljer prästgården i Torsåker

/
  • TILL SALU. Sedan förre kyrkohereden Arne Lundin lämnade Torsåker har prästgården stått tom. Nu är den till salu med första visningen i helgen.

Prästgården i Torsåker är till salu. Även tillhörande byggnader där pastorsexpeditionen nu ligger ingår i köpet och den flyttas därför ner till nya lokaler närmare kyrkan.

Annons

Prästgården har stått tom sedan förre kyrkoherden Arne Lundin flyttade därifrån. Nya kyrkoherden har heller inte för avsikt att flytta in i huset och därför har Svenska kyrkan nu bestämt att sälja fastigheten.

Även den tillhörande byggnaden som rymmer kontor och pastorsexpedition ingår i försäljningen. Personalen kommer nu att flytta ner till lokaler som ligger i närmare anslutning till kyrkan.

Det stora huset som har varit prästbostad har sammanlagt sju rum varav tre till fyra sovrum. Den totala boytan beräknas av mäklaren till 339 kvadratmeter. Till det kommer 115 kvadratmeter biarea och den tillhörande tomten på 9 074 kvadratmeter.

Just nu påtas det för att göra fint i rabatter inför visningen av prästgården som är utlagd på försäljningssajten hemnet.se med en köpesumma på 2 miljoner kronor. Spekulanter är välkomna på visning både ny på lördag och helgen därefter.

Mer läsning

Annons