Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärare anmäld för sexuellt ofredande

En lärare på en Hoforsskola har varit avstängd från sitt arbete efter att ha blivit polisanmäld för sexuellt ofredande av en liten pojke.

Enligt anmälan visade läraren sitt könsorgan för eleven. Själv hävdar han att han bara hotade med att göra så.

Annons

Läraren, som riskerar varning för tjänstefel, är nu tillbaka i tjänst.

Läraren var tillsammans med två pojkar på lågstadiet när den ene av dem ska ha provocerat läraren genom att kalla honom ”negerfitta”.

Enligt polisanmälan ska läraren då ha svarat genom att knäppa upp sina byxor och visa sitt könsorgan. Den andre av pojkarna som bevittnade händelsen tog väldigt illa vid sig. Han berättade senare för sin mamma att läraren var äcklig och när hon frågade varför, talade pojken om vad som hänt. Mamman, som fick historien bekräftad även från annat håll, gjorde en polisanmälan och kontaktade samtidigt skolledningen.

Läraren nekade till att ha visat sitt könsorgan och hävdar att han bara hotade med att göra det. Skolledningen på Hofors kommun tog beslut om att stänga av läraren från sin tjänst under polisutredningen, men han är nu tillbaka på jobbet igen. Polisen har nämligen lagt ner sin utredning. De anser inte att brottet kan styrkas. Att läraren erkänt att han hotat att visa sitt könsorgan för två pojkar i lågstadiet ser rektorn som högst olämpligt, men inte som tillräckligt skäl att hålla läraren avstängd.

Mer läsning

Annons