Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lastbil blockerar körfält på E16 efter att ha kört i diket

/

En långtradare körde i diket på E16 strax väster om Storvik tidigt på lördagsmorgonen.
Trafiken dirigeras på platsen. Vid 12.30-tiden stängs vägen helt av då bärgningen av lastbilen bärgas, meddelar Trafikverket.

Annons

Lastbilen står i diket 500 meter väst om trafikplats Tegelbruket och vägen stängdes av.

Det leder till stor trafikpåverkan från cirkulationsplats Hofors till trafikplats Tegelbruket och räddningspersonal står på platsen och dirigerar trafiken.

Räddningsstyrkor från Storvik och Sandviken, samt ambulans, åkte till olycksplatsen och kunde där konstatera att lastbilschauffören klarat sig utan skador. Lastbilen behöver bärgas från platsen.

Händelsen ringdes in till SOS Alarm klockan 04:11.

Gästrike Räddningstjänst uppger att det är mycket halt på platsen.

Uppdaterad lördag 09.15.

Vid 9.30-tiden på lördagen påbörjas bärgning av lastbilen. Då kommer vägen att helt stängas av för trafik, meddelar Trafikverket.

Uppdaterat lördag 11.25.

Trafikverket meddelar nu att bärgningen senarelagts till 11.30-tiden, då vägen kommer att helt stängas av.

Uppdaterat lördag 11.55.

Bärgningen av lastbilen har ännu inte kommit i gång. Nu meddelar Trafikverket att bärgningen inte väntas komma i gång förrän vid 12.30-tiden, då vägen kommer att helt stängas av.

Anledningen till att bärgningen har skjutits upp är att bränsle börjat läcka från lastbilens tank. Därför har räddningstjänsten fått lov att rycka ut med utrustning för att pumpa över bränslet till oljefat och liknande. Först när det är gjort kan bärgningen påbörjas.

– Risken är att det kan rinna ut ännu mer om man fortsätter bärgningen innan vi tömt tanken, säger Stefan Pöllä, inre befäl på Gästrike räddningstjänst.

Uppdaterat lördag 13.40.

Strax efter klockan 13.30 meddelar Trafikverket att bärgningen efter lastbilsolyckan väster om Storvik skjutits upp igen. Nu är planen att bärgningen ska kunna påbörjas cirka 14.30, då alltså vägen kommer att stängas av helt för trafik.

Uppdaterat lördag 17.40:

Sedan 16-tiden ska situationen vara helt löst och bärgningen genomförd. Det är inga störningar i trafiken på platsen längre.

Mer läsning

Annons