Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lillåkiosken i Hofors för liten för riskok

För liten och för trång. Lillåkiosken i Hofors var inte tillräckligt stor för att miljöinspektören Tommy Holmström skulle godkänna tillagning av kokt ris.

Annons

Mat som enbart behöver värmas upp vid tillagning är tillåtet att servera i gatukök. Men för att få tillaga kokt ris, pasta eller såser krävs det en större lokal än en kiosk.

Bara gatuköksmat

Arbetarbladet berättade i onsdagens tidning att länsstyrelsen förbjuder ägaren till Lillåkiosken i Hofors Anders Ketola att servera kokt ris, medan han får fortsätta tillaga klassisk gatuköksmat.

Länsstyrelsens beslut grundar sig på miljöinspektören Tommy Holmströms beslut från maj i år, där han bedömde att Lillåkiosken var för liten för den typen av mattillagning.

– Lokalen är för liten för att en god hygien ska kunna hållas när den typen av mat tillagas, säger Tommy Holmström.

Krävs mer utrymme

Bland annat ansåg Tommy Holmström att tillaga mat och diska krävde mer utrymme än vad som finns i dag, och att en total omvandling av lokalen skulle behövas för att Anders Ketola skulle få ett godkännande.

Åsikter om huruvida Anders Ketola har fått tid att rätta till problemen eller inte går i sär. Enligt Tommy Holmström hade en liten förändrig inte räckt till för ett godkännande.

– Hade det bara varit småsaker som hade behövt rättas till hade det varit en sak. Men nu var det nästan hela anläggningen, säger Tommy Holmström.

Anders Ketola kommer att överklaga länsstyrelsens beslut till förvaltningsrätten.

Mer läsning

Annons