Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linda-Marie öppar Bakfickan

/
  • BAKFICKAN. Livekvällarna kommer att påbörjas med en after work dit hela familjen är välkommen. ”Det kommer finnas barnmeny och ett speciellt barnrum med leksaker. Tanken är att hela familjen ska kunna kommer hit efter jobbet. Vissa kanske går hem när de har ätit, medan andra kanske stannar till det att Bakfickan öppnar, säger Linda-Marie Anttila som är nöjesansvarig på Hofors Folkets hus.

I kväll är det premiär för en ny livescen på Folkets hus i Hofors. Kvällen till ära står ståuppkomikern Martin Soneby på scen.

Annons

Bakfickan heter Folkets hus nya satsning där Hoforsborna varannan fredag kan få njuta av liveframträdanden. Både namnet och lokalen är vald för att skapa intimitet.

– Jag har valt en liten lokal för att försöka skapa en känsla av trängsel, det är inte så vanligt här på Folkan, säger Linda-Marie Anttila som är nöjesansvarig på Folkets hus.

För att ytterligare spä på känslan av att det är litet och trångt kommer den stora huvudentrén att vara stängd och gästerna välkomnas in genom personalingången på ena gaveln.

– Vi kan ta in max 200 personer och jag hoppas verkligen att det blir fullsatt. Jag har försökt med en ny taktik, förutom att annonsera har jag bjudit in folk via Facebook, vi får se om det fungerar, säger Linda-Marie Anttila.

Hon hoppas också att den kända ståuppkomikern, Martin Soneby, som ska uppträda på premiärkvällen ska dra lite extra folk.

– Stand-up är en engångsföreteelse, men vi får se, om Hoforsborna gillar det kanske det blir mer sådant.

I huvudsak är det annars liveband med olika musikstilar som blivit inbjudna för att spela.

– Meningen är att det ska vara soft, unplugged. Målgruppen är 20 år och uppåt, så förhoppningsvis blir det lite äldre som hittar hit.

Och redan i slutet av mars står gamla lokalkändisar som lockbete på scen.

– Hoforsbandet Mighty River Blues Band ska faktiskt återförenas här för en kväll, avslöjar Linda-Marie Attila.

Mer läsning

Annons