Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokala hantverkare ställer ut

/
  • ÖRHÄNGEN. De små tomtarna tillverkar Mona Fängström själv. ”Det är vad jag pysslar med mellan kundbesöken här i galleriet”, berättar hon.
  • BLANDADE TEKNIKER. Textilkonst och halmslöjd är några av teknikerna som visas upp på den lokala utställningen på Galleri-Ett.
  • PRESENTBOD. När det var dags för pension bestämde sig slöjdkonstnären Mona Fängström för att öppna galleri i bottenvåningen av huset hemma i Born. Sedan i våras har hon drivit Galleri-Ett där just nu 15 lokala slöjdare ställer ut sina verk.
  • OLIKA TRÄSLAG. Träkonstnären Ingemar Rönnblom gör bland annat skärbrädor och smörknivar.

15 lokala slöjdare ställer just nu ut på Galleri-Ett i Hofors.

– Nu när det lackar mot jul är det klart vi ska ha en egen julutställning, säger initiativtagaren Mona Fängström.

Annons

Galleri-Ett ligger på Stålgatan 1 i Born och har funnits sedan i påskas. Mona Fängström som driver galleriet bor i samma hus och är själv slöjdkonstnär. Förutom sitt egna hantverk har hon både andra utställare och slöjdkafé där allmänheten är välkomna att lära sig nya tekniker.

Just nu har hon plockat ihop en utställning med 15 lokala slöjdare som får visa upp sina verk fram till 11 december.

– Vi har så många duktiga hantverkare. Jag vill visa att vi inte behöver åka in till Gävle när det finns så mycket fint här hemma, säger Mona Fängström.

En falukonstnär har fått hänga upp sina tavlor, Storvik och Sandviken finns också representerat, men annars är majoriteten av sakerna gjorda i Hofors. Halmkonst, smycken, smide, textil, träkonst och Mona Fängströms egen keramik.

– Min tanke är också att det ska gå att hitta lite fina presenter här inför jul.

Mer läsning

Annons