Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många stöttade döende Linus - åkte till Kanarieöarna

/
  • Linus Magnusson fick det hemska beskedet om att han är döende. Efter att en insamling startats har han nu åkt till Fuerteventura.
  • Linus Magnusson gifte sig med sin kärlek Malin Hedblom.
  • Linus Magnusson gifte sig med sin kärlek Malin Hedblom.

24-årige Linus Magnusson ska snart dö. Då började hans vänner samla in pengar för en resa.
Han fick in så mycket att han kunde åka till Kanarieöarna med sin fru.
– Vi har det suveränt, säger Linus till Arbetarbladet.

Annons

Först var cancern på väg att försvinna. Sedan gifte Linus Magnusson sig med sin stora kärlek. Nu säger läkarna att han snart ska dö.

Då startades en stor Facebook-grupp för att samla in pengar till en resa för honom. Pengarna trillade in i en sådan utsträckning att resan blev verklighet – i veckan flög Linus med sin fru Malin och svärfamilj till Kanarieöarna och Fuerteventura.

Arbetarbladet når Linus Magnusson för en kommentar om resan och känslorna.

– Vi har det suveränt, trots att vi har varit på solsemester säkert tio gånger så slår detta allt. Vi är så avkopplade och njuter i fulla drag. Vi ska till Lanzarote för en heldagsutflykt med båt och vulkanfärd. Samt besöka några byar, säger han.

Utan alla pengarna som folk skänkt skulle inte resan ha varit möjlig.

– Det stämmer, det är så skönt att kunna ta en finare middag. Trots att vi får lite extra kommer vi att leva exakt likadant utan några förändrade kostnader eller försöka bli av med våra lån. Vilket många går i fällan på dessvärre, säger Linus.

Flygresan ner tog dock på krafterna.

– På flyget mådde jag sämre, det är förmodligen biverkningarna av kortison. Kroppen slår ut mina muskler så igår klarade jag inte ens av att göra några benböj och knappt att gå heller. Idag är det bättre, jag har försökt stärka benen med lättare rörelser. Det gäller att hålla igång kroppen.

Mer läsning