Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många vill jobba på boendena

562 personer har sökt till de 27 tjänsterna på de boenden som ska öppna för att ta hand om ungdomarna. Socialchefen är mäkta imponerad av antalet sökande.

Annons

– Det är snudd på världsrekord, jag har jobbat inom socialtjänsten sedan 70-talet och jag har aldrig varit med om något liknande, säger Jan Bornestig.
Arbetstillfällena, särskilt i den lågkonjunktur som ännu inte är över är en av de mest positiva effekterna för Hofors kommun. Även om man förväntade sig många sökande har mängden ändå överraskat.
– Det är klart, det tillhör inte vardagen att det annonseras ut 27 nya jobb i Hofors. Det har kommit en hagelskur av ansökningar, säger Jan Bornestig.
Viss utbildning
De lediga tjänsterna till vilka det nu pågår anställningsintervjuer innefattar 25 behandlingsassistenter och två föreståndare.
Jobb som kräver en viss utbildning och erfarenhet. Av de 562 ansökningar är Bornestigs bedömning att de flesta håller hög klass.
– Det är Hoforsbor, men även personer från andra delar av länet och även från andra delar av landet. Samhällsekonomiskt betyder det mycket med 27 nya jobb och om folk flyttar hit är det ännu bättre.
Han menar att antalet arbetstillfällen är ytterligare en fördel med volymen. Att ta emot 30 ungdomar ger fler jobb än om kommunen valt att ta emot färre.
– Men det är klart att det är ett hästjobb som vi gör just nu.

Mer läsning

Annons