Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marianne – en företagsam kvinna

/
  • KREATIV. Marianne Hellberg Ohlsson har utöver sina uppdrag i cateringfirman kurser i drejning och så tillverkar hon sin egen keramik i ateljén på tomten. I dag tilldelas hon Centerkvinnors pris som ”Årets företagsamma kvinna” i Hofors/Torsåker.

Torsåkersbon Marianne Hellberg Ohlsson brinner för att laga mat som hon helst serverar på sitt eget porslin. I dag tilldelas hon Centerpartiets pris som ”Årets företagsamma kvinna”.

Annons

Det är Centerpartiets kvinnoförbund som varje år delar ut pris till en kvinna i varje kommun i länet som gjort sig förtjänt av en utmärkelse. I år får alltså Marianne Hellberg Ohlsson ta emot priset med motiveringen: ”Marianne är kunnig och kreativ inom både det kulinariska och konstnärliga området och bidrar positivt till trivsel och utveckling i Torsåker.”

Sedan 2006 driver hon sitt eget företag, Smått och gott keramik och kafé. Det började med ett kafé i centrala Torsåker, men har på senare tid övergått till att bli en cateringverksamhet. Hennes främsta uppdrag är att arrangera minnesgudstjänster.

– Jag blev tillfrågad första gången när jag hade kaféet och sedan har det spridit sig.

Nu har hon minst ett uppdrag i veckan.

– Jag lagar allt ifrån grunden och det uppskattas. Själv tycker jag att det är lika roligt med maten som att dekorera borden. Jag köper inte så mycket utan tar det som finns i naturen och jag försöker göra minnesstunderna personliga. Är det en jägare som har gått bort använder jag älgkött och tänker skogsinspirerat.

Till jul anordnar hon julbord på bygdegården i Torsåker tillsammans med kollegan från sommarkaféet i Gammelstilla, Lena Holmstedt.

Mer läsning

Annons