Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mathias Strand har rekord i division 2-matcher

/

Mathias Strand, forward med nummer 19 i Hofors HC:s A-lag, har gjort 500 poäng i division 2. Han är dessutom enligt klubben den som spelat flest division 2-matcher i Sverige.

Annons

– Det är kul att bli uppmärksammad. Att jag har fått vara skadefri och spela med bra spelare. Det är extra kul i år när vi har ett bra lag. Vi har ofta harvat i botten lite och fått kvala. Nu har vi ett bättre lag, säger Mathias Strand.

Hur länge har du spelat?

– Jag har varit med i A-laget sedan 1994. 16–17 säsonger i Hofors och två säsonger på annat håll. Jag började spela hockey när jag var fyra år, 1982, i Hofors IK som det hette då.

Hur länge tänker du fortsätta?

– Jag vet inte faktiskt. Vi får se hur kroppen håller och tiden räcker. Jag jobbar heltid, är politiker och har familj med barn som är aktiva. Men det är jätteroligt, och speciellt att spela i Hofors där man har hjärtat. Förra året var jag tränare för ett ungdomslag, och nu är jag ofta med som match­ledare för 06-orna. Det är kul att se de unga ta för sig.

Vad är dina styrkor på isen?

– Jag är ganska allround. Stor och tung – inte så lätt att flytta på framför motståndarmålet. De brukar lägga mycket energi på mig, jag är inte så populär i motståndarlaget. Man har väl inte varit så snäll i alla år på isen kanske, säger han och skrattar.

Vad är ditt mål?

– Det viktigaste är att laget går bra. Sen är det en kille i Tierp som har fler poäng av dem som är registrerade. Det vore kul att pinna förbi hans 516 poäng eller så. Det är en 13–14 kvar. Då måste jag spela nästa år också.

Mer läsning

Annons