Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Memo kan tvingas stänga

/
  • UPPSAGD. Memo Ayid, som har restaurangen Gillestugan, är besviken över att han inte har blivit erbjuden någon annan lokal när han blivit uppsagd. Nu funderar han på att lägga ner all sin verksamhet.Foto: Pernilla Wahlman

När Hofors centrum byggs om möblerar även Konsum Gävleborg om i affärshuset Rubinen. Memo Aydin, som driver restaurangen Gillestugan, blir av med sin lokal.
Där ska i stället Systembolaget flytta.
Nu är han upprörd eftersom han troligtvis tvingas lägga ner sin verksamhet.

Annons

Arbetet med nya centrum i Hofors börjar ta form. Förutom att Skolgatan öppnas för biltrafik och Palladiumhuset rivs för att ge fler parkeringsplatser kommer även livsmedelsbutikerna att öppna sina entréer mot Skolgatan och Teaterplan. Konsum Gävleborg kommer även att göra om sina lokaler i affärshuset Rubinen. Prix blir Coop Extra och Memo Aydin som driver Gillesstugan har sagts upp för att ge plats åt Systembolaget.

– Det är för jävligt. Jag vill verkligen vara kvar, vart ska Hoforsborna nu gå för att äta husmanskost och spela biljard, säger den uppgivna restaurangägaren.

Han tycker inte att varken Konsum Gävleborg eller Hofors kommun har gett honom förslag på någon ersättningslokal. Tillsammans med sin bror, som driver snabbmatstället Depå på Faluvägen, har han lagt fram konkreta förslag till Konsum Gävleborg – men utan att få napp.

– Jag har sagt att jag kan tänka mig en mindre lokal, men vi får gå ut utan någonting. Vi har föreslagit att vi kan göra ett stånd med snabbmat, wok till exempel, i entrén till Coop, men Konsum Gävleborg säger nej till allt.

Nu är han så trött på att inte få någon hjälp att han funderar på att lägga ner all verksamhet, men han kan ändå inte sluta drömma.

– Jag skulle vilja ha en liten mysig klubb och bar. Du ska kunna äta och spela biljard där, säger Memo Aydin.

Från Konsum Gävleborgs sida tycker man inte att det finns plats för någon restaurang.

– Jag tror att Gillestugans avtal har gått ut och vi planerar att bygga om hela vår yta. Det blir Coop Extra och så ville vi ha Systembolaget bredvid oss och det får vi. Eventuellt blir det även en blombutik och mer får vi inte plats med, säger Anders Stake, vd.

Systembolaget planerar att flytta in i Rubinen under våren 2010. De nya lokalerna blir mindre än i dag, men blir en så kallad självbetjäningsbutik där kunderna kan plocka ihop sina varor på egen hand.

– Det är bra för personalen, eftersom det blir mindre tyngre lyft än i en överdisk-butik. Det är också vad kunderna efterfrågar, säger butikschefen Anneli Gustafsson.

Flytten till Rubinen innebär en entré mot Skolgatan som enligt kommunens planer ska bli Hofors centrums nya framsida. Systembolagets gamla lokaler kommer dock att stå tomma och Nordisk Area som äger den fastigheten har även tomrummet efter försäkringskassan som fanns i samma hus att fylla.

– Hofors är väl svårast att hitta hyresgäster till, men jag skulle kunna se en annan butik där och övriga lokaler är utmärkta som kontor, säger Hans Hedvall som förvaltar fastigheten.

Mer läsning

Annons