Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer avslutningsmys än debatt i fullmäktige

/
  • TRADITIONSENLIGT. Kommunalrådet Marie-Louise Dangardt (S) och Hans Larsson (C) kom till måndagens fullmäktige i Torsåkers bygdegård iförda Torsåkers dräkten.

Mysig inramning med kommunalrådet klädd i Torsåkers­dräkt och gräddtårta till fikat, men lite politisk debatt på sista fullmäktige inför sommaren.

Annons

Hofors kommunfullmäktige samlades i går i Torsåkers bygdegård. Marie-Louise Dangardt (S) var dagen till ära klädd i Torsåkersdräkt, liksom centerpartiets Hans Larsson. Till kaffet bjöds det på gräddtårta och det samtalades och skämtades över partigränserna.

Bara en begärde ordet

Gemytligt var också debattklimatet. I frågan om att slopa investeringen i Entré Ungdom var det bara en som begärde ordet. Hans Backman (FP):

– Vi bör titta på var de kan vara. Kanske kan biblioteket flytta till Folkets Hus och ungdomarna dit biblioteket är?

Entré Ungdoms 11 miljoner för renovering sänks till en ram på 1,5 miljon kronor för att utveckla verksamheten.

Entré Ungdoms personal deltog vid allmänhetens frågestund för att få svar på vad pengarna kan användas till.

– Vi jobbar med att bygga förtroende och relationer med ungdomarna, men vi kan inte ge dem något svar om framtiden. Vi har inte fått veta någonting, säger Marita Söderström som jobbar som ungdomscoach.

Politikerna hänvisade till ett möte 17 juni för mer information om vad Entré Ungdoms verksamhet och lokaler.

Mer debatt blev det kring investeringen i ny reningsanläggning i Hoforshallen. Folkhemmets Pär Åslund ville skjuta investeringen på framtiden och förbättra vattenkvalitén tillfälligt med kemikalier. Åslunds lösning dömdes ut av kommunalrådet Marie-Louise Dangardt (S) som talat med en expert som menade att lösningen var omodern och riskfylld. Och alla övriga ledamöter hade förtroende för Dangardts linje.

Hoforshallen klar till jul?

Fullmäktige beviljade lån för renoveringen av Hoforshallen som beräknas kunna återinvigas lagom till julafton.

Externt lån måste tas för att låna ut pengar till bowlingklubbens spelhall i Systembolagets gamla lokaler. Kommunens dåliga likviditet tvingar fram externa banklån.

Mer läsning

Annons