Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mitt hjärta öppnar ny privat hälsocentral i Hofors

/
  • Tror på Hofors. Elisabeth Winsjansen, verksamhetschef vid Mitt hjärta, tror att deras privata hälsocentral kommer att fungera perfekt i Hofors.

De driver snart fyra privata hälsocentraler i länet.

Men det räcker inte för Mitt hjärta.

I april startar företaget en hälsocentral i Hofors.

Annons

Intresset av att starta privata hälsocentraler i Hofors har visats sig vara stort. Tidigare har bemanningsföretaget Åsas bemanning legat i startgroparna för att öppna en hälsocentral i centrala Hofors. Men bristen på tillgängliga lokaler gjorde att företaget i juni meddelade att planerna skjuts på framtiden.

Ett beslut som öppnat dörrarna för en ny aktör på marknaden.

Fasta läkare

Företaget Mitt hjärta, med verksamhetschefen Elisabeth Winsjansen, har ansökt hos Landstinget Gävleborg om att få öppna privata hälsocentraler i Söderhamn och Hofors.

– Det finns många patienter i Hofors som inte har bestämt sig för vilken hälsocentral man vill gå till. När vi då kommer kan de patienterna välja oss och de får fasta läkare att gå till, säger Elisabeth Winsjansen.

Mitt hjärta driver i dag hälsocentraler i Bollnäs, Ljusne, Voxnadalen, Fagersta i Västmanlands län och på fredag öppnar de en ny i Hudiksvall. Vid hälsocentralen i Bollnäs erbjuder företaget, utöver primärvård, även en ortoped och en kirurg. Hur utbudet kommer att se ut i Hofors är ännu inte bestämt. Men redan om ett halvår, första april, kommer företaget att finnas på plats i kommunen.

Vana att starta nytt

– Vi har växt och vi har växt mycket på kort tid. Vi har skaffat oss erfarenheter från tidigare etableringar, säger Elisabeth Winsjansen.

Hon tror inte att Mitt hjärta kommer att få några problem med att hitta lokaler.

– Vi har inte bestämt oss än för någon lokal. Men vi har alltid med oss en designer som ser till att anpassa lokalerna efter våra behov.

Mer läsning

Annons