Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderatpolitiker oroas över resultaten i Hofors skolor

Moderaternas skolpolitiker Petra Ramstad oroar sig över det stora behovet av extra stöd på högstadiet i Hofors. Nu vill hon veta vad majoriteten har för strategi för att långsiktigt höja resultaten i skolan.

Annons

Petra Ramstad skriver i en interpellation ställd till barn- och utbildningsnämndens nya ordförande, Linda-Marie Antilla (S), att uppgiften om att 30 procent av Petreskolans elever behöver extra stöd i kärnämnena är mycket bekymrande.

Hon anser att problemen grundar sig i bristande kunskap från tidigare skolår och ifrågasätter om kommuner vidtar åtgärder som ger resultat. Hon trycker på att kvalitetsredovisningar som nämnden tagit del av och provresultaten i svenska, matematik och engelska är nedslående läsning.

– Fastän de nationella provresultaten endast utgör en del av lärarens samlade bedömning inför betygsättning, pekar de otvetydigt på att de åtgärder som hittills vidtagits för att höja kunskapsresultaten antingen är otillräckliga och eller brister i målinriktning, skriver hon.

Nu vill hon veta majoritetspolitikerna tycker att barn- och utbildningsnämnden ska jobba för att långsiktigt höja kunskapsresultaten i Hofors skolor.

Mer läsning

Annons