Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu måste Hofors erbjuda Eira Källgren nytt jobb

När Eira Källgren slutar som kommunchef har hon rätt att fortsätta jobba i Hofors kommun. Hennes framtida arbetsuppgifter blir resultatet av en diskussion mellan Källgren och Marie-Louise Dangardt (S).
– Jag vill jobba med utvecklingsarbete, men jag har inget behov av att vara chef, säger Eira Källgren.

Annons

Arbetarbladet kunde i går berätta att Eira Källgren slutar som kommunchef i Hofors i samband med att hennes sexåriga förordnande går ut i höst. Källgren kom till Hofors på hösten 2003. Hon hade då senast jobbat inom socialförvaltningen i Gävle, men valde att komma tillbaka till den kommun där hon en gång påbörjade sin karriär – då som socialsekreterare.

– Hofors kommun är en jäkla bra arbetsgivare, säger hon.

I hennes förordnande som kommunchef har Eira Källgren i dag en lön på 53 560 kronor. Hon har inskrivet i sitt avtal att hon har rätt till 85 procent av sin nuvarande lön om hon lämnar sitt uppdrag som chef, det innebär en lön på 45 000 kronor i månaden.

Som kommunens högsta tjänsteman jobbar hon direkt under kommunstyrelsen och ordföranden är därför hennes chef.

Därför är det nu med Marie-Louise Dangardt (S) som hon ska föra diskussion om vilka arbetsuppgifter hon ska ha i framtiden.

– Jag önskar att jag får jobba med utvecklingsarbete. Att jag har arbetsuppgifter som främjar Hofors kommuns utveckling, säger Källgren.

– Det är någonting som får komma ur diskussionerna med Marie-Louise Dangardt (S).

– Det har vi överhuvudtaget inte hunnit diskutera, så det vet jag ingenting om än, säger Marie-Louise Dangardt (S).

Eira Källgren själv är positiv till att fortsätta jobba i Hofors kommun, men hon känner inget behov av att fortsätta som chef.

Om hon inte tar över någon av de lediga chefsposterna skulle det innebära att Hofors förutom att de behöver anställa ny socialchef, ny bygg- och miljöchef samt ny kommunchef även skulle ha en tjänsteman extra.

Samtidigt har man inte råd att tillsätta en ny ekonomichef, trots att personalchefen Ulf Back i en skrivelse till politikerna har påpekat att Christer Ekendahls och andras multipla chefsroller har inneburit betydligt lägre kvalitet i det administrativa arbetet.

– Nej, det kommer aldrig bli aktuellt att skapa en ny tjänst för någon, varken för henne eller någon annan, säger Marie-Louise Dangardt (S).

Mer läsning

Annons