Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt övergångsställe ska ge säkrare skolväg

På onsdagen var föräldrar med barn på Petreskolan inbjudna till ett dialogmöte. Överst på dagordningen stod säker skolväg för de nya elever som flyttar från Haga nästa höst. Utbildningsnämnden föreslår bland annat att det byggs ett nytt övergångsställe vid riks 80.

Annons

Från och med nästa höst samlas alla sexor på Petreskolan. Det innebär ny skolväg för alla dem som tidigare tillhört Hagaskolans upptagningsområde. Nu ska barn- och utbildningsnämnden tillsammans med bygg- och miljökontoret och vägverket se till att det finns en säker cykel- och gångväg för de nya eleverna.

– Det är väl framför allt riks 80 som föräldrarna oroar sig över, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande, Kenneth Axling (S).

Det är därför aktuellt att bygga ett nytt, säkrare övergångställe. Vägverket har föreslagit att den nya övergången skulle vara en passage och ligga i höjd med sparköp, men det ogillas starkt av nämnden.

– Det är en väldigt dålig lösning. En passage innebär att bilisterna inte har stopplikt. Ligger övergången dessutom där ser vi risken att alla genar över Statoil, säger Kenneth Axling.

Istället är nämndens förslag att ett riktigt övergångsställe byggs väster om Statoil.

På onsdagen fick föräldrarna till de barn som berörs information och möjlighet att diskutera tänkbara lösningar.

Mer läsning

Annons