Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Offer blev förföljt efter rättegång

(Uppdaterad 13.12)
En pappa och hans söner dömdes nyligen för misshandel och olaga hot. I bil jagade de ett mopedgäng från Sandviken på riks 80.
På onsdagskvällen var de ute och körde bil igen.
Nu misstänks de för övergrepp i rättssak efter att ha förföljt en 21-årig Hoforsbo som pappan dömts för att ha hotat.

Annons

Det var vid 20-tiden på onsdagskvällen som en 21-årig Hoforsbo larmade polisen. Då hade han förföljts i cirka sju kilometer på vägar i Hofors av den nyligen dömda pappan och minst en av hans söner. Vid ett tillfälle stirrade sonen på 21-åringen genom bilrutan och pekade finger.


21-åringen kände sig hotad eftersom han för någon vecka sedan medverkade vid en rättegång där den 41-åriga pappan dömdes till villkorlig dom och dagsböter för att ha hotat att döda 21-åringen vid en händelse i juni förra året. Pappan misstänkte då 21-åringen för att ha slagit sönder hans bilruta och hotade att slå ihjäl honom om han åkte förbi familjens hus.


Polisen träffade på pappan och sönerna, 16 och 17 år gamla, vid bilen parkerad i centrala Hofors på onsdagskvällen och tog in dem till förhör. De släpptes vid tretiden på natten men är fortfarande misstänkta för brott.


Vid samma rättegång som pappan dömdes för olaga hot, dömdes också sönerna för misshandel. Det var vid ett annat tillfälle i maj förra året som de förföljde ett gäng ungdomar på moped som åkt från Sandviken till Hofors för att leta efter en stulen moped. Ungdomarna hamnade vid pappan och sönernas hus och det blev bråk mellan dem. Sönerna misshandlade två av ungdomarna. När de körde iväg på mopederna följde pappan och sönerna efter i bil. På riks 80 vevade en av sönerna ner rutan och försökte slå ner dem med ett plaströr.


Sönerna dömdes till skyddstillsyn respektive ungdomsvård och ungdomstjänst.

 

Mer läsning

Annons