Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omtyckta Hoforsmodellen ska kosta mindre

Hoforsmodellen ska genomgå en förändring. Kostnaderna har stigit snabbare än vad kommunledningen hade planerat. Men fackförbundet Kommunals klubbordförande Kristina Karlsson tvekar inte.


– Vi ska kämpa med

näbbar och klor för att vi ska få behålla modellen.


Personalchef Ulf Back betonar dock att modellen inte ska skrotas.

Annons

Hoforsmodellen är omtyckt bland personal inom äldreomsorgen och LSS-verksamheten. Men när socialnämnden nu står inför stora besparingar måste kostnadsökningen för Hoforsmodellen bromsas.

Det är löneavtalet som Kommunal slöt med Sveriges Kommuner och Landsting i fjol som ligger bakom den snabba kostnadsökningen. Och ökningen har varit snabbare än vad kommunledningen kunde förutse.

Modellen bygger på att personalen får planera sin egen arbetstid och tjänstgöringsgrad. Den obekväma arbetstid de anställda arbetar på omvandlas sedan till ledighet eller pengar. Nu vill kommunledningen minska ersättningsnivån för obekväm arbetstid. Ersättningen för storhelger kommer dock att stå fast.

– När lönen stiger så ökar också ersättningen för obekväm arbetstid. Vi ska se över utformningen av modellen. När vi skrev avtal med Kommunal bestämde vi att modellen ska ses över vart annat år och därför är översynen i sig inte märklig, säger personalchef Ulf Back.

– Men vi ska absolut inte skrota modellen. Den ger en hög grad av flexibilitet och på arbetsgivarnivå tycker vi om den också, säger han.

Bakom kostnadsökningen ligger också kostnaden för att ta in vikarier när ordinarie personal tar ut ledigheter.

Kristina Karlsson, klubbordförande för Kommunal i Hofors, gör klart att fackförbundet kommer att kämpa med näbbar och klor för att få behålla Hoforsmodellen.

– Vi hoppas att vi kan behålla modellen så som den ser ut i dag, säger hon och tillägger:

– Kommunpolitikerna har nog inte tagit hänsyn till att vi hade höga kostnader redan innan vi gick in i modellen. Många i personalgrupperna arbetade övertid och mertid eftersom det var svårt att få tag på vikarier, säger hon.

Kommunal och kommuneldningen ska sätta sig vid förhandlingsbordet under hösten och ett förslag ska vara klart innan kommunfullmäktige beslutar om nästa års budget, uppger Ulf Back.

Mer läsning

Annons