Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppositionspolitiker hoppar av

De två oppositionspolitikerna, Alf Persson (M) och Kent Olsson (FHT), lämnar personal- och ekonomiutskottet. Anledningen är att de inte känner att de kan ta ansvar för den politik som förs.

Annons

I en skrivelse till kommunalråd, Marie-Louise Dangardt (S), meddelar politikerna Alf Persson (M) och Kent Olsson (FHT) att de lämnar sina platser i personal- och ekonomiutskottet till förfogande.

”Vi anser inte att vi får gehör för våra synpunkter och åsikter angående ekonomiska prioriteringar”, skriver de.

Personal- och ekonomiutskottet bereder frågor som sedan går vidare till kommunstyrelsen. När Moderaterna och Folkehemmet Hofors Torsåker nu lämnar sina platser finns ingen ur oppositionen representerad i utskottet som är första politiska instansen för personal- och ekonomifrågor.

– Vi väljer att inte tillsätta någon ersättare i det här läget och jag har full respekt för att Alf Persson lämnar sin plats. Vi kan inte ta ansvar för det som händer, säger Moderaternas taleskvinna Ziita Eriksson.

Persson (M) och Olsson (FHT) anser det inte vara försvarbart att prioritera rivningar av hus och andra kostnader som Folkets hus framför kärnverksamheterna skola, vård och omsorg.

”Budget för 2009 och planen 2010–2011 får ett underskott på 38 miljoner kronor enligt Sveriges kommuner och landstings skatteprognoser som presenteras under första kvartalet 2009, sammantaget kräver det en helt annan planering och diskussion i utskottet för att tillföra kärnverksamheten en hållbar ekonomi”, skriver de i sitt brev till ordföranden.

Mer läsning

Annons