Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personalen hinner inte göra sallad

Det är inte för att spara pengar som salladen dragits in på Spelmannen utan av tidsbrist.

– Personalen har tidigare gjort sallad varje dag fastän det inte stått på matsedeln. Den extraservicen hinns nu inte med, berättar kostchefen Helena Kronvall.

Annons

Hon betonar att införandet av två alternativa rätter är något Hofors kommun infört för att förbättra för de äldre och handikappade på de särskilda boendena.

– Vi började med det på Hantverkar´n i våras och en enkätundersökning visar att pensionärerna där varit väldigt nöjda, berättar Helena Kronvall.

– Men det kan nog vara så att det tar ett tag att vänja sig vid det nya, tillägger hon.

Vad gäller salladsutbudet står kokta grönsaker på matsedeln varje dag, medan råkost serveras ett par gånger i veckan.

– På Spelmannen har man som en extraservice till de boende ändå gjort färsk sallad varje dag, men nu när personalen ska laga två maträtter i stället för en så hinns det tyvärr inte med, säger kostchefen.

– Vi har ändå upplevt efterfrågan som liten. Traditionellt sett har pensionärerna inte ätit lika mycket råkost som de yngre. Men det här är något vi gör för att höja kvaliteten, så finns det önskemål får vi titta om vi ska ändra matsedeln.

Mer läsning

Annons