Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petreskolan är för trångbodd anser lärarfacken

Petreskolan är för trångbodd. Det anser lärarfacken som vill se fler grupprum, bättre och en samlingslokal med plats för alla elever och bättre arbetsplatser för lärarna.

Annons

Inför sammanslagningen av Hofors två grundskolor byggdes Petreskolan om för åtta miljoner kronor. Framför allt satsades på att göra en ny entré med kafeteria, bibliotek och sociala ytor för eleverna. Expeditionen har också gjorts om och rektorerna har fått nya, mer lättillgängliga kontor.

Utbyggnaden hade utökade lokalytan med 500 kvadratmeter, men nu anser lärarfacken att det finns mer att önska.

Bland annat anser att det bör finnas fler grupprum där eleverna kan sitta och arbeta i mindre grupper och där speciallärare kan sitta med enskilda elever. De här rummen kan också användad till ostörda samtal med föräldrar.

"En rumslig faktor kan påverka elevernas studieresultat", skriver lärarfacken, Lärarförbundet och Lärarnas riksförbund i en gemensam skrivelsen till Barn- och utbildningsnämnden.

De menar också att nya NO-delen är underdimensionerad vilket får till följd att biologisalen fått trängas in i det hus där sexorna har sina klassrum. En önskan är också en stor lokal där alla elever och lärare får plats och kan samlas. Matsalen som används i dag ses som för bullrig.

"Eftersom ni slagit samman skolorna tycker vi att ni ska ta ansvar för att Petreskolan blir den goda arbetsplatsen som personal och elever förtjänar", skriver facken.

Svaret från barn- och utbildningsnämndens ordförande, Torbjörn Jansson (S) är att rektor, Tommy Hellström har fått i uppdrag att se över lokalfrågan.

Mer läsning

Annons