Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plockade ut 20 miljoner kronor

/

Minst 50 anställda får lämna Östmans företag Tekniskt industrimontage i år. Ungefär samtidigt plockar Reidar Östman och hans fru ut 20 miljoner kronor i aktieutdelning från moderbolaget.

Annons

Tidigare i vår har tio extrajobbare och tio fast anställda fått lämna Tekniskt industrimontage som i folkmun kallas TIM.

Nyligen varslades även 40 av de resterande 45 i personalen om uppsägning.

Om alla 40 tvingas sluta kommer företaget bara att ha fem anställda kvar.

Vd Tony Hedström har tidigare sagt att storkunderna Sandvik och Ovakos varsel ligger bakom neddragningarna. Han har menat att alternativet har varit att företaget inte överlever alls.

Vid senaste årsredovisningen var dock företaget välmående. TIM ägs av Reidar Östmans koncernmoder R Östman Invest och även koncernen har gått mycket bra de senaste åren.

Så sent som i mitten på januari i år plockade Reidar Östman och hans fru dessutom ut sammanlagt 20 miljoner som utdelning på aktierna i bolagskoncernen.

Paret Östman är ensamma aktieägare och har 500 av företagets 1 000 aktier var.

Det var vid en extra bolagsstämma då de två var de enda närvarande som de beslutade om en utdelning på 20 000 kronor per aktie. Det kan jämföras med Sandvik som ger en utdelning på dryga 3 kronor per aktie.

När Arbetarbladet per telefon frågade Reidar Östman varför han och hans fru hade plockat ut 20 miljoner i aktieutdelning lade han på luren. Det var i samma samtal som han nekat till att kommentera domen.

Lynda Lundin

Mer läsning

Annons