Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen tillbakai sitt polishus

Polisen flyttar tillbaka till gamla polishuset vid rondellen i Hofors och blir därmed grannar med Entré Hofors. Men det blir ingen öppen station som förr, allmänheten hänvisas fortfarande till kommunhuset.

Annons

Flytten från Folkets Hus motiveras genom behov av att kunna erbjuda större integritet för de som kallas in till förhör.

– De nya lokalerna passar vår verksamhet bättre, vi har behövt en plats som är mer anonym. Särskilt på en liten ort så pratas det mycket och då ska vi inte finnas mitt uppe i annan verksamhet, säger närpolischefen Rolf Sundqvist.

Ny-gamla får vi säga att lokalerna är. Det som nu blir kontor, uppehållsrum och avrapporteringslokal är den gamla arresten i Hofors. Allt är intakt och till och med cellerna kvar, vilka faktiskt kan komma att användas i framtiden.

– Inte inom överskådlig tid, men kanske längre fram att de kan användas vid utvalda tillfällen, säger Rolf Sundqvist.

Han poängterar dock att det inte blir något öppet polishus som förr, dit allmänheten är välkommen.

– Vi öppnar abslout ingen polisstation. Allmänheten hänvisas fortfarande med sina ärenden till receptionen i kommunhuset. Det är där vi tar emot anmälningar. Det här är bara vårat eget, interna kontor.

Lynda Lundin

Mer läsning

Annons