Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker skänker 800 000 till bowlingbolag

Hofors kommun har redan gett bowlinghallen runt tre miljoner kronor i efterskänkta lån, ränta och akut bidrag.
Nu får bowlingen ytterligare stöd.

Annons

(Texten är uppdaterad) I måndags beslutade kommunstyrelsen i Hofors att efterskänka över 800 000 kronor till bowlingklubben BK66.

– Vi tycker vi får en billig verksamhet. De jobbar ideellt och vi är väldigt glada att vi har en bowlingklubb, säger kommunstyrelsens ordförande Marie-Louise Dangardt (S).

Läs mer: Bowlingklubb i Hofors kan slippa betala 800 000

Det är kommunfullmäktige som fattar det slutgiltiga beslutet om att efterskänka 400 000 kronor plus en odefinierad räntekostnad för 2016 och sedan lika mycket 2017.

Förra året vägrade oppositionen att godkänna mer än den akuta nedskrivningen av bowlinghallens lån. I stället för att efterskänka 800 000 kronor uppdelat på 2015 och 2016 beslöt politikerna i kommunfullmäktige att efterskänka 400 000 kronor av lånet plus räntebetalningarna för 2015.

Läs mer: Hofors efterskänker 400 000 till bowlinghall

För att godkänna ytterligare avskrivningar krävde oppositionen att få se BK66:s plan för hur verksamheten skulle bli lönsam. Under måndagens kommunstyrelse reserverade sig Alf Persson (M) mot beslutet. Han menar att han ännu inte har sett planen.

– Därför måste jag reservera mig i dag också, jag har fortfarande inte sett en handlingsplan från själva bowlingklubben om hur de ska hantera det hela.

Redan 2011 när kommunfullmäktige gav klubben åtta miljoner kronor i lån hade oppositionen farhågor för att pengarna inte skulle kunna betalas tillbaka. Sedan dess har kommunen gett bowlingbolaget tre miljoner kronor i form av efterskänkta av lån och ränta samt akut bidrag. I siffran är den odefinierade räntan för 2015 inte inräknad.

Läs mer: Bowlingklubb får låna miljoner

Om det nya förslaget går igenom i kommunfullmäktige kommer kommunen att ha gett sammanlagt nära fyra miljoner kronor till bowlingen.

Mer läsning

Annons