Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånarna hotade anställda med kniv

/
  • Polisen var på plats under dagen för att samla in vittnesuppgifter.
  • På baksidan av butiken där flyktbilen troligtvis stod parkerad hade rånarna lämnat en del av sitt byte kvar på marken. Cigarettpaket och snusdosor packade i Ica-kassar.
  • Tony Överbring som jobbar på macken i Torsåker fick besök av mjölkbudet som blev ögonvittne till rånet.

(Ny version 28/8) Fem maskerade män, beväpnade med både pistolliknande föremål och knivar, rånade Ica Tor-center i Torsåker på torsdagsmorgonen.

Annons

En i personalen satt bunden i över en timme och ytterligare fyra anställda utsattes för hot.
– Systern min berättar att hon hade en pistol riktad rakt mot sig, det kändes väl inte så bra, säger en nära anhörig till ett av butiksbiträdena.


Det var en chaufför från Gefleortens som skulle leverera mjölk som slog larm om rånet.
Rånarna slog till tidigt på morgonen på torsdagen innan butiken hade öppnat. De tog sig in när den första ur personalen kom på morgonen. Det var när en äldre man som enligt ortsborna oftast är den som öppnar.

Han ska enligt uppgift, under både pistol och knivhot ha bundits fast av rånarna och så fick han sitta i över en timme.
Ytterligare en i personalen bakbands också, säger en uppgiftslämnare. Hennes syster som jobbar i butiken kom dit under pågående rån och det gjorde även flera andra anställda.
– Systern min berättar att hon fick en pistol rakt mot sig, det kändes väl inte så bra, säger den anhöriga.
Totalt fem anställda tvingades under hot i butiken.


De fem rånarna, som var maskerade med rånarluvor, beskrivs som unga och korta män, 160–170 centimeter långa. Polisen bekräftar att de ska ha varit beväpnade med minst ett pistolliknande föremål och flera knivar.
– Efter ett tag, när de hade tagit alla pengar som fanns, blev en av de anställda irriterad och sa att ni har fått allt som finns så kan ni inte ge er i väg nu. Då tog en av männen fram en kniv och höll upp den mot halsen på personen, berättar den nära anhöriga att hennes syster sagt.


Rånarna ska, enligt uppgift till Arbetarbladet, ha fått tag i nyckeln till kassaskåpet som de tömde på kontanter. De lade också beslag på samtliga anställdas mobiltelefoner och det var först när mjölkbudet från Gefleortens kom till affären strax före nio som polisen kunde larmas. Han ska ha mötts av de maskerade männen varav en stod i ett fönster och viftade med en pistol.
– Mjölkbilschauffören kom in här och sa att det var ett rån i Tor-center. Han var rätt skärrad när han kom in, han hade inte ens hunnit fälla upp lastluckan. Han ringde polisen härifrån, säger Tony Överbring som jobbar på macken som ligger några hundra meter från Ica-butiken.


Under förmiddagen togs Icas personal omhand av ambulanspersonal från Hofors och kyrkans personal i Församlingshemmet. Där fick de stöd och kunde samtala med en diakon och kyrkoherden.
– Alla är småchockade och lite skärrade, men de skulle käka tillsammans och ha krissamtal. På ett sätt var det skönt att de var så många som fem stycken på plats, nu kan de ju i grupp prata om vad som har hänt, säger den nära anhöriga.
– Förbannad och chockad är vad man blir, fortsätter hon.


Ingen person skadades fysiskt vid rånet.

Mer läsning

Annons